фото: , УикипедияДо края на годината ще бъде изграден мост над

...
фото: , УикипедияДо края на годината ще бъде изграден мост над
Коментари Харесай

Районният кмет: До края на годината ще има мост над река Боянска бара в Манастирски ливади

фото: 
, Уикипедия
До края на годината ще бъде построен мост над река Боянска бара в квартал " Манастирски ливади ". Това съобщи пред БГНЕС кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов.

Заради неналичието на съответно мостово оборудване, което сега е решено с две огромни тръби, на 6 юли поради проливен дъжд реката преля и наводни новия блок 48, който се намира в непосредствена непосредственост. Сградата съществено пострада, дворът, гаражите, мазетата и жилищата на партерния етаж бяха цялостни с тиня. Живущите към момента възвръщат нанесените тежки вреди.

" Реката понастощем не тече там, където би трябвало. Назад в годините е осъществена промяна на нейното течение и тя тече по друго корито, което не е естественото ѝ. Новият Подробен устройствен план, който създава основният проектант, включва връщане на реката в остарялото ѝ корито, тъй че тя да не излиза при всеки дъжд, макар че този през юли беше бурен и нехарактерен за нашите географски ширини ", разяснява кметът Божилов.

Кметът обясни, че новото оборудване ще бъде построено до края на годината, в случай че метеорологичните условия разрешат.

" Ще се построи ново мостово оборудване. То ще бъде със напълно разнообразни отвори, няма да са тръби, ще си бъде мост. Това ще стане след привършване на ремонтните работи по бул. " Тодор Каблешков ", сподели кметът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР